Monthly Archives: mars 2014

På möte med trolldegsföreningen

Vi ska samla ihop vårat lilla trolldegs älskande gäng och åka ner på mötet med huvudföreningen på Lördag . Eftersom ingen av oss  äger någon bil så blir det till att hyra bil hos tvattcenter.com i Kalmar.

Själva mötet äger rum nere i Lund så det gäller att vi kommer iväg i god tid. Eftersom föreningens ekonomi är relativt värdelös så får alla skramla ihop till hyran för bilen och för bensinkostnaden.

Vi kommer att stanna för lunch på någon lämplig vägkrog så se till att ha med matpengar också.

Luffarschacksföreningens bil har gjort sitt

Det har varit på gång ett tag nu men igår gav den så upp vår kära gamla minibuss. Så idag har det blivit dags att skrota bilen hos skrotfrag.se i Vara det är med sorg i hjärtat som jag kommer att se den åka iväg på bärgarens flak om någon timma.

Med anledning av detta så måste vi skaffa oss ett nytt fordon när vi ska ut och lira luffarschack runt om i landet. Är det någon som har vetskap om en bättre begagnad minibuss så gå¨r det bra att höra av sig till någon av oss i styrelsen. Om ni ser någon bra annons så har vi ca 20 000 kronor att lägga på på nya bilen.

Kanalplasttak till odlarföreningen

Sverige runt finns det odlarföreningar. Det är föreningar som kan samla medlemmar i koloniområden eller helt fristående medlemmar med det gemensamma intresset av att odla. Här kan man dela erfarenheter med likasinnade. Ge små tips för att förenkla, lägga upp bilder för att visa hur det ser ut i ens eget land. Man kan finna inspiration, men även kunskap. Hur beter man sig smidigast när man vill bygga en pergola? Vilket material bör man använda? Storlek? När man vill bygga ett växthus, ska man då välja kanalplasttak från halle.se eller bör man överväga ett annat tak? Här finns folk med erfarenheten och som gärna vill dela med sig.

Uterum ger utrymme

Vår bostadsrättsförening är intresserade av att göra en tillbyggnad att ha på den gemensamma innergården. Efter att hört oss för via mail och tagit kontakt med andra föreningar via webben kom vi fram till att ett isolerat uterum från zabra.se med glaspartier är en väldigt bra lösning. Den skulle kunna byggas till den befintliga allmänna lokalen och bli en förlängning med möjlighet att kunna ha en entre även utifrån. Att kunna påverka utformningen och även ha möjlighet att bygga ut det ytterligare efter önskemål är ett stort plus. Detta blir något att ta upp senare under våren så vi kan nyttja det till sommaren.