Monthly Archives: december 2013

Dj till hembygdsföreningens julfest

Jaha gott folk på lördag smäller det !

Den årliga julbordet/julfesten äger rum och i år har vi minsann inte sparat på krutet. För att få den rätta stämningen efter maten så har vi lyckats hyra en dj från meranoje.com i Stockholm.  Det kommer garanterat bli en succé utan dess like.

Sedan vill vi påminna om att bussen går från cityterminalen klockan 17.00 och då menar vi klockan 17:00. Är man inte där i tid så får man helt enkelt ta sig ut till festen på egen hand. Bussen är också efter önskemål från förra året utrustad med både ac och wc. Vi ses på lördag!

Vad är en förening

På den här sidan kommer du att kunna ta del av allt som har med föreningar att göra. Nu för tiden så finns det ju föreningar för nästan allting.

Först och främst måste vi reda ut vad är förening egentligen är.

Skatteverkets definition av en förening: ”En förening är en sammanslutning av fysiska och/eller juridiska personer som tillsammans verkar för ett gemensamt ändamål. De vanligast förekommande typerna av föreningar är de ideella- och ekonomiska föreningarna. Det finns även andra föreningar som är grundade på särskilda lagar, förordningar eller föreskrifter. En förening kan vara en juridisk person om den har styrelse, stadgar och medlemmar. För vissa föreningar som exempelvis de ekonomiska föreningarna, krävs även en registrering hos Bolagsverket.”

Vi hoppas att ni ska tycka detta är intressant och vi ser gärna att ni lämnar kommentarer och synpunkter kring våra inlägg.